Co způsobuje nemoce? A Dr. Bruce Lipton

Co způsobuje nemoce? A Dr. Bruce Lipton

 

NEMOCE ZPŮSOBUJE STRACH A STRES.

V tomto tvrzení si dovoluji opírat se o fakt, získaný na semináři Dr. Bruce Liptona, že pouze 1% všech nemocí je zapříčiněno geny. Zajímavé že?

A 90% všech nemocí je způsobeno stresem – vnějším okolím. Proto je tak důležité, v jakém prostředí žijeme a kým se obklopujeme. Bazální myšlenkou tohoto je, že když máme STRACH, v těle se uvolňují stresové hormony, které působí na náš imunitní systém. Ten se v tu chvíli vypne = NEMOC.

____________________

🍀STRES nám byl, coby lidské rase dán, abychom přežili. Měl nastoupit a působit na náš organismus pouze ve chvíli, kdy jsme si měli zachránit život, a nebo si obstarat potravu. A to proto, že imunitní systém spotřebovává velké množství energie. A ta měla v tu chvíli sloužit k útěku či boji. Pouze na tuto chvíli se měl vypnout náš imunitní systém. Proto, když jsme nemocní a aktivuje se náš imunitní systém, jsme tolik unavení. Bohužel dnes na nás stres působí ze všech stran stále, a proto jsme tak náchylní k různým NEMOCEM.

🍀Dalším faktem je, že to, že jsme od malička programování k tomu, že nemoci vznikají na bázi genetiky, tudíž nad nimi nemáme MOC a jsme BEZMOCNÍ, tudíž, nemáme MOC, ale NEMOC. Toto vyvrací Epigenetika, věda, jejímž zakladatelem je právě Dr. Bruce Lipton.

____________________

Bruce H. Lipton, PhD je otcem Epigenetiky – oboru, který studuje změny v genech, v genové expresi a to vlivem vnějšího prostředí včetně působení našeho podvědomí. Je mezinárodně uznávaný odborník a jeden z nejvýznamnějších lídrů nové biologie, který vychází z celostního pohledu na realitu.

____________________

🍀NEMOCE jsou tedy reakcí na náš styl života, na naše smýšlení, na co, v co věříme – hlavním zdrojem nemocí jsou tedy naše MYŠLENKY. Myšlenky kontrolují naši BIOLOGII.

“Mysl ovládá tělo.” Albert Einstein

____________________

🍀Pokud si myslíš, že jsi silný a máš moc, máš ji. Jsi silný tvůrce svého života.

“V to, co myslíme, v to, se i proměníme.” Buddha

____________________

Jsem vděčná, že jsem měla možnost navštívit seminář Dr. Bruce H. Liptona. O jeho teze se opírají i mé předchozí řádky. Nicméně píši to a předávám vám tu to, co mi dává smysl a co jsem měla pocit, že vím, jen jsem to neuměla vysvětlit nebo jinak vědecky, biologicky podložit a toto mi dalo nahlédnout mnohem rozmanitějším souvislostem.

____________________

Je tedy důležité, být v HARMONII a POHODĚ. Pak je zdravá duše i tělo.

🍀Mohlo by se tedy zdát, že klíčem ke všemu je, stejně jako v pohádkách LÁSKA?

Z LÁSKY přichází největší KOUZELNÁ MOC. Díky jejím chemickým reakcím, kdy se do těla vyplavuje neurotransmiter DOPAMIN, který ovlivňuje náš pocit pohody, touhy a radosti. Cítíme se díky níc dobře = máme ENERGII = ENERGIE JE ŽIVOT = MÁME VÍCE ŽIVOTA

Má zásadní vliv na mozkové funkce a duševní zdraví. A my už víme, že duševní zdraví = fyzické zdraví.

JAK JEDNODUŠE TO VYPADÁ, ŽE? Tak proč se v tom tak všichni plácáme?

____________________

🍀Možná to má co dočinění s láskou sama k sobě, s naší vírou sebe v sama. V to, zda VÍCE VĚŘÍME SAMI SOBĚ a našemu vnitřnímu vedení, a nebo TOMU, CO NÁM ŘÍKÁ OKOLÍ? V tom, zda uvěříme, že MY JSME TY TVŮRCI, né OBĚTI. A to zavání tématem ZODPOVĚDNOSTI.

🍀ANO, vše je propojené a proto je tak důležitý osobní rozvoj, koučink, věnování se naší psychice, tomu, jak přemýšlíme a vedení sebe sama. Přepisování vzorců z dětství (o tom třeba více jindy).

Na této cestě vás ráda povedu, ať už při osobních setkáváních či při kurzu metody Access Bars.

Petra

Zároveň děkuji za milá setkání v ten den. Bylo tu tolik mně známých tváří 🙂