Sebeláska

Sebeláska

Pamatuji si na moment, asi před 12ti lety, kdy jsem si lámala hlavu s tím, co mám udělat, abych měla tu sebelásku. Ptala jsem se lidí kolem sebe v domnění, že dostanu onu vzácnou radu, a nebo alespoň nasměrování. Nestalo se tak. Sami to nevěděli. A nebylo to špatně. Až souhra událostí a náhod mne dostala na cestu sebepoznání. Na cestu opuštění myšlenkových vzorců, které jsem viděla u svých rodičů, starých křivd a bolestí. Netušila jsem, že je možné žít bez pocitů lítosti, viny, sebeobviňování a sebeobětování se pro druhé. Nebo jsem si alespoň myslela, že to má každý stejně jako já. NO. Jsem ráda, že jsem to zažila a našla volbu, možnost, toto vše odevzdat a nežít. Ale nebylo to ze dne na den. Každopádně ta cesta vedla k mnohému poznání a mimo jiné jsem našla odpověď na otázku, co je to sebeláska.

👇👇👇

A jak se říká, chceš-li někoho naučit mít peníze, nedávej mu je. Ukaž mu cestu, nauč ho, jak je získat a jak je mít, stejné je to i v tomto případě. Nelze podat jednoduchá odpověď. A stejně, ikdyž si ji přečteš a neprožiješ, zůstanou to pro Tebe jen planá slova.

👇👇👇

Tak ale přeci, začnu tím, co je to LÁSKA. Ani zde nelze najít jednoznačná odpověď. Jak často zažíváš ZÁVISLOST a zvyk v domnění, že hluboce miluješ. Pak se tu velmi často skloňuje pojem BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA. Super, to je vzácná situace, kdy člověk dokáže bez podmínky milovat druhou osobu. Záleží mu na ní a přitom s ni ani nemusí být, natož ji mít. A ano, úplně nejvíce super je, když je opětovaná a ti dva se rozhodnou být spolu.

Opakem lásky je STRACH. Vytváří napětí, stres, omezování sebe i druhých. Znemožňuje klid, uvolnění, rovnováhu. Nyní ale zpět k sebelásce.

👇👇👇

🎯SEBELÁSKA ZNAMENÁ, MÁM SE RÁDA TAKOVÁ, JAKÁ JSEM. Neslyšel/la si to již mnohokrát? 😊

Neznamená to, že jsem falešně namyšlená, hrdá (ikdyž to já být umím).

🎯Znamená to, že mám vědomí sama sebe (SEBEVĚDOMÍ).

🎯Znamená to, že respektuji sama sebe a své potřeby.

🎯Znamená to, že mám své hranice a respektuji je, a dokáži je laskavě nastavit i druhým (někdy i nelaskavě :-()

🎯Znamená to, že naslouchám svému vnitřnímu hlasu. Naslouchám sama sobě. JÁ VŽDY VÍM.

🎯Znamená to, že se nesoudím (a když někdy ano, odpouštím si, JSEM TO PROSTĚ JÁ)

🎯Znamená to, že mám ráda všechny své vlastnosti, nebo, že jsem je alespoň přijala.

🎯ZNAMENÁ TO, ŽE SE DÁVÁM NA PRVNÍ MÍSTO.

🎯ZNAMENÁ TO, ŽE SI VYBÍRÁM SAMA PRO SEBE (což neznamená, že si vybírám proti někomu jinému).

🎯Znamená to také, že jsem přijala zodpovědnost za vlastní život. Zároveň jsem dala důvěru ostatním za jejich životy a předala jsem jim jejich zodpovědnost. Nechala jsem si důvěru v sebe a v život (SEBEDŮVĚRA).

🎯A zodpovědnost za vlastní život znamená i to, že jsem zodpovědná, za vlastní štěstí a za to, že si ho vybírám. Nikdo není povinen vybírat si neštěstí proto, že si ho snad vybírají druzí.

Hmmm, je to a byla dlouhá cesta. Ale stála za to. A jsem sama zvědavá, jak ještě lepší to může být? Kolik bariér si kolem sebe ještě stavím, aniž bych si toho byla vědoma?

Kde všude jsem se ještě neotevřela přijímání?

Zvu Tě také na tuto cestu.👇👇👇

👉Objednej se na sezení a vytvoříme pro Tebe společně směr právě té Tvojí.

👉Nebo přijď na kurz malování osobní mandaly. Ta je takovým QR kódem Tvojí sebelásky.

👉Access Bars kurz Ti otevře možnosti, o kterých si neměl/la ani tušení 😊

Těším se na viděnou a společné dobrodružství, Petra.